Share Button

Улица кнегиње Љубице, код моста преко Нишаве и скретања у улицу Кола српских сестара одавно је позната као место где су пешаци недозвољено прелaзили ту улицу и на тај начин угрожавали свој живот и безбедност друхих учесника у саобраћају.

Припадници Саобраћајне полиције ПУ Ниш покушавали су превентивним акцијама, казнама, па чак и слањем код Судије за пркршаје да утичу на насавесне пешаке.
С обзиром да улица Кола српских сестара води према великој нишкој махали, онда није изненађујуће што сви напори 92cb1ba4-b14a-4217-922b-68b5544d6618нису дали резултате, а поготово не упућивање код Судије за прекршаје.
Зато се како смо сазнали јуче на лицу места од Предатавника Проектантске фирме из Београда који су уз присуство Припадника ПУ Ниш вршили скицирање раскрснице ради израде будућег идејног решења, планира на том делу постављаље заштитне ограде.
То је једини начин да се насавесни пешаци спрече да прелазе улицу на том месту и тиме угрожавају свој живот и безбедност других учесника у саобраћају.
Два пешачка прелаза су на неких педесетак метата од тог простора, један код бившег Грчког конзулата, а други код Суда за прекршаје, па прелазак на горе наведеном месту можемо схватити или као безобразлук или саобраћајну некултуру, којом су ти пе
шаци угрожавали првенствено себе, а онда и друге учеснике у саобраћају.
Још ће много воде Нишавом да протекне док савладамо основе саобраћајне културе.
Piše:  Предраг Зликовац
Share Button