Share Button

– Или о томе: зашто је билборд Александра Вучића одмах после избора потоварен на камион и отпремљен негде, а Перишићеве слике на  билборду са  Вучићевим именом и даље украшавају нишке улице?

Untitled1

ДВА ПИТАЊА МУЧЕ НИШЛИЈЕ: где гледа Зоран Перишић и зашто се стиди свог имена?

Тачно месец дана по одржаним изборима одржана је још једна седница нишког парламента у старом сазиву. Горући проблеми неких јавних комуналних предузећа нису могли да чекају конституисање нове Скупштине града, јер, на пример, радници ЈКП „Горица“ и даље спавају на гробљу, па је практично изнуђена и донета одлука о докапитализацији овог предузећа са близу 200 милиона динара. Директор овог предузећа је поднео оставку, па је требало именовати вршиоца дужности. Директор ЈКП „Топлана“ је под кривичном истрагом, па је морао под хитно да буде суспендован… Последња седница старог сазива Скупштине протекла је зато у атмосфери самохвале напредњака, који су свуда у граду на Нишави најбоље прошли, али и у атмосфери предстојеће жестоке борбе са опозицијом. Бранислав Јовановић је предњачио у нападима. Набројао је, примера ради, двадесетак обданишта која су могла да се направе да досадашња и вероватно будућа власт није радила овако зло и наопако..

Сви су, заправо, и даље добро ушанчени у сопственим и добро препознатљивим рововима, из којих непрекидно сипају баражну артиљеријску ватру на супротну страну.

Међу свима је славодобитно бриљирао и самозадовољством посебно зрачио досадашњи и вероватно будући градоначелник Зоран Перишић, али и његов заменик Љуба Славковић. Да је тачно да оно што Перишић мисли говори Славковић,  јасно се потврдило и на овој седници.

Untitled2

СВАКОГ ГОСТА ТРИ(ДЕСЕТ) ДАНА ДОСТА: нишки напредњаци су изабрали будућност, а шефа Вучића спаковали у камион и отпремили за Београд!

За све то време Нишлије су имале двоструко задовољство – да гледају Перишића на неким још добро „држећим“ билбордима у граду и да га истовремено преко ТВ преноса, који више неће бити споран, гледају на градској Скупштини. Нису, на жалост, могли да поставе нека питања, па, ево,  помажемо да се све нишке слике и (не)прилике до краја разјасне.Млада екипа НОНО новина вредно је и педантно „ухватила“ детаљ када је Вучићев билборд са Трошарине одмах после избора пре месец дана педантно утоварен у камион и негде отпремљен. Истовремено, док је заседала нишка градска Скупштина снимали смо занимљив призор Перишићевог билборда, који  одлично одолева времену и чврсто стоји на невероватном месту – не тако далеко од центра града испред пружног прелаза такозване пиротске рампе , одакле је Зоран Перишић уперио одлучан поглед преко некдашњег „Ферокса“, па надаље негде тамо према Црвеном крсту. Где то гледа Перишић, алијас Александар Вучић, будући да је то једино име које стоји на овом билборду? Досетили смо се да је ово повод за питање од милион долара: где то гледа Зоран Перишић? Успут, ево мало и новинарских иновација – уводимо  постепено нешто ново , назвали смо га ИНТЕРАКТИВНО новинарство. Практично, то изгледа овако: уочили смо тему, дефинисали, поставили је, поткрепили  хрпом аргумената,  а сада нам је на реду циљ да уважени чиотаоци активно одреагују. Просто, да поједноставимо, господо читаоци, драги наши суграђани, укључите се активно у нишку медијску сцену. Без ваше помоћи, верујте ми, завладаће прави медијски мрак. Зато и питамо: где гледа Перишић са билборда поред оног закључаног „индустријског “ објекта? А вас лично питам: па људи, хоћете ли да зарадите милион долара?

Пише: М. Марковић 

Share Button