Share Button

– GENERAL MOMIR STOJANOVIĆ TRAŽI ODGOVOR NA PITANJA: Zašto Ministarstvo Pravde, ćuti, zašto naša Centrala Interpola ćuti,tužilaštvo za ratne zločine je nemoćno dok se na Kosovu smenjuju međunarodni tužioci?… 

123
Hašimu Tačiju je stornirana Interpolova poternica. Centar Interpola u Lionu je odbio da objavi srpsku poternicu za njim. Sud za ratne zločine bivših pripadnika OVK nije počeo, niti se zna da li će ikada početi sa radom. Tačijeva poternica je odbijena, ali je zato na predlog Osnovnog suda u Đakovici, nepriznate države Kosovo, pre godinu dana prihvaćena i raspisana poternica za mene, jer sam navodno u govoru na sahrani svog šuraka, koga su ubili teroristi, zapretio da će „za njegovu glavu, platiti 100 albanskih glava“.

To što na toj sahrani nisam prisustvovao, pa samim tim nisam držao nikakav govor, niti sam tako nešto ikada izjavio, nikoga ne interesuje. To je, očigledno, jako teško dokazivo. To što poternica stiže 16 godina nakon sukoba na Kosovu, to što sam pravdi uvek išao na crtu i kada sam u dva navrata svedočio u Haškom Tribunalu, kao svedok odbrane našim braniocima otadžbine ili vodeći Skupštinski Anketni Odbor po celoj teritoriji KIM, nikoga ne interesuje. Biće da ova, kao i mnoge druge poternice, nisu u funkciji zadovoljenja pravde, već disciplinovanja neposlušnih.
Ministarstvo Pravde, ćuti.   Naša Centrala Interpola, ćuti. Tužilaštvo za ratne zločine je nemoćno dok se na Kosovu smenjuju međunarodni tužioci.
To što mi je uskraćeno osnovno ljudsko pravo, pravo na slobodu kretanja, državu ne interesuje. Gospodo, istinskog pomirenja nema bez pravde i istine. Nećemo valjda zbog pomirenja žrtvovati istinu.

Share Button