Share Button

– Божићне поруке срдитог директора нишке Електродистрибуције Бобана Џунића: „Имамо највећу крађу струје, а тамо где има највише испадања из система има и највише крађе, те зато молим суграђане да пријаве све сумњиве…“

1

2

3

ПРЕМИЈЕР КАЖЕ ДА НЕ СМЕМО КРАСТИ ДРЖАВУ! – НАЈДРАЖА УСПОМЕНА ИЗ ЏУНУИЋЕВОГ АЛБУМА 

     У ковитлацу снежне мећаве, завејаних путева и бројних зимских недаћа, у Нишу је бадњи дан протицао у низу неочекиваних изненађења. Иако се нисмо надали, ипак нас је снежна мећава изненадила и то – усред зиме! Изненађење је утолико веће што смо с неверицом данима слушали упозорења метеоролога да и кад пристижу, тог дана у толико сати чак, изузетно јак мраз и снежне мећаве! Зашто смо онда били затечени и изненађени невременом, које је кренуло ноћу уочи бадњег дана?

На нишким ТВ  каналима у вечерњим часовима,баш на Бадње вече, појавили су се одговорни људи. Директори нишких ЈКП да грађанима појасне ситуацију: шта се где и како дешава, које су улице проходне, где аутобуси иду,а где ће тек сутрадан стићи и томе слично. Тако је, на пример, директор ЈКП „Медијана“ Братислав Вучковић објаснио ситуацију: градски чистачи су уложили посебне напоре, директор им се захваљује за пожртвованост, па и њима и грађанима честитао најрадоснији празник. .. Из осталих информација види се, такође,да су сви били веома посвећени послу, а видели смо и министарку Зорану Михајловић, која је стигла чак до наплатне рампе код Наиса…

Грађанима, ипак, није био пријатан почетак Бадње вечери. Укупну атмосферу свечарско-радно-зимску пореметио је Бобан Џунић, директор нишке Електродистрибуције .

– Имамо највећу крађу струје, а тамо где има највише испадања из система има и највише крађе.

Зато молим суграђане да пријаве све сумњиве… – рекао је дирктор Џунић и све време пред ТВ камерама потенцирао потребу да Нишлије морају мењати своје лоше навике.

– Ноћас смо имали испадање из система у центру Ниша, па смо уложили ванредне напоре да у преподневним часовима омогућимо да струју добију све оне важне службе у центру. Потенцирам да  тамо где има највише испадања сигурно има највише крадљиваца струје, те позивам грађане да пријаве све сумњиве… – упоран је био срдити директор Џунић.

Божићне поруке љутитог директора свеле су се тако на подсећање  како смо ми Нишлије „навикли да живимо окружени ђубретом, јер сами правимо дивље депоније, које нас после окружују“. Потом је обавестио грађане да су све екипе дистрибуције на терену, па није хтео да одговори водитељки где има највише крађе, али је зато славодобитно нагласио да ће у пондељак обавестити грађане о резултатима контроле са записницима, како нагласи.

Тако је у Нишу започело Бадње вече – уз честитке одговоних и претње несумњиво испровоцираног и озлојеђеног директора. Уз љутиту поруку „Не крадите ми струју!“ многима је још теже пала ова зимска блокада. Снег је обилато пао кад му се нисмо надали,  али смо се још мање надали оваквој педагошкој лекцији једног директора. Ко зна, можда смо заслужили да нам човек потпуно укине струју?

M. Марковић

Share Button