Share Button

DSCN2996

Ама баш на Дан државности Републике Србије, у раним вечерњим часовима и, ама баш, у најстрожем центру Ниша одигравао се  један необичан и жестоки скуп. Окупили се , наиме, нишки кучики и – збор зборили…

  У вечрњим часовима веома је живо у центру града на Нишави. Тек што је добро овладао мрак, тек што се свет привикао на бљештаве уличне светиљке,  између ногу многобројних шетача пројуриле су  групице паса, прво из Обреновићеве, из правца Душанове, па су на углу скренуле ка Казанџијском сокачету и ту је  онда – настао кркљанац. Скупила се велика група од неколико десетина паса луталица  и баш ту, поред чувеног Чапе и његовог газде Калче који са Смуком мирно седи и у чувени тржни центар гледи, дакле, баш ту започели су  нишки кучики збор да зборују… Ако коза лаже, рог не лаже, па погледајте аутентични снимак у прилогу. Непосредно испред улаза у Казанџијско сокаче започео је пасји збор прво гласним поздрављањем, режањем и поскакивањем, веселим милозвучним гласовима малих и великих некадашњих љубимаца многих Нишлија.  Дакле, овде далеко од очију градске власти и у строгом центру града и баш на највећи државни празник започео је изненада и брзо неочекивани скуп. Овде  управо тече непрекидна река младих, који улазе или излазе из неког од бројних кафића.

   Пасји збор се веома брзо претрворио у режање и све гласније лајање и за тили час је то постало поприште борбе паса прса у прса, хватање за врат, или ко кога за шта стигне. Настала је узбзуна и страх међу пролазницима. Од страха су одскочили у страну и заобилазили их у широком луку, да којим случајем не постану – колатерална штета пасјег збора.

Камера је   забележила да овде и овог пута није постигнут договор. Чапа нам је шапнуо у поверењу ексклузивну вест да нишки кучики нису могли да се договоре кога ће за предводника .

   Како је брзо започео пасји збор, тако се брзо и завршио, али се једна мања фракцијска група врло брзо окупила у суседној улици на – додатне консултације. Али, то је већ друга прича…

Share Button