Share Button

– Величанствени подвиг у лику велелепног здања најмодернијег и највећег клиничког центра на Балкану са преко 650 болничких постеља и најсавременијом опремом…

Председник Вучић је рекао да смо добили будућност у здрављу, које мора да буде највећа вредност наше земље приликом отварања новог Клиничког центра у Нишу. Посебно је нагласио да је највише срећан, „јер смо у Нишу показали да знамо, умемо и можемо и да свако може да напави чудо ни из чега, да реши проблем и успешно одговори на сваки изазов“!

   – НАЈВЕЋУ БОЉКУ ДРУШТВА ПРЕЛЕЖАЛИ СМО БАШ НА ОВОМ МЕСТУ – РЕКАО ЈЕ ВУЧИЋ.- Одустајања нема и Србија неће никада да одустаје.

Био је магловит и кишовит дан, али је велика маса народа под кишобранима одушевљено пратила сваку његову реч. А Вучић је овог дана више него било када раније, просто зрачио задовољстрвом, оптимизмом и несебично делио осмех среће. Рече тако да је дошао да са грађанима подели највећи осмех среће који може да има, јер је задивљен здањем нове болнице, која је никла на месту на којем је била прашњава и неуређена ливада. А сада, рекао је,  да када погледа у нову зграду Клиничког центра, зна да Србија никада неће да одустане. Посебно је истакао да је ово први клинички центар који је завршен у Србији и обећао да ће и остали клинички центри ускоро бити завршени и то у Београду, Новом Саду и Крагујевцу.

Вучић је, такође, говорио да су неки људи незадовољни и гладни, али ће ускоро престати ови проблеми када  буду отворене нове фабрике које се увелико граде у Нишу. Вучић је и овом приликом показао да оно што говори непосредно и одмах спроводи у дело. Са члановима Владе Србије и многобројним гостима истог дана је посетио радове на локацији будуће фабрике Цунтобел и Коридор 10.

ПИШЕ И СНИМА.
МИРОЉУБ МАРКОВИЋ

 

СРБИЈА ДО ТОКИЈА – УЗ РАДОВАНОВИЋ  ЗОКИЈА!

– СЛИКОВИТА ПОРУКА ДИРЕКТОРА КЛИНИЧКОГ ЦЕНТРА ПРОФ. ДР ЗОРАНА РАДОВАНОВИЋА

Отворен КЦ Ниш… ПОНОСАН…. Први и једини Клинички центар који је икада започет а за 4 године и завршен.
Положен камен темељац октобра 2013 год. Фебруара 2014 год кренули радови са Компанијом ИНСО. Завршено и опремљено 17.12.2017 године. 50.000 метара квадратних. 50 милиона евра. 630 постеља. 17 операционих сала. Магнет 3 Тесла. Мултислајсни скенери 64 и 128 слајса. 3 ангио сале од којих једна са електрофизиологијом. 11 рендген апарата. 10 ултразвучних апарата. Најбоља анестезиолошка опрема. Стерилизација… Паметна зграда… Држава Србија купила је опрему Компанија Генерал електрик, Сиеменс, Дрегер, Миндраy, Леица, Маqует итд (уз извињење свима које нисам поменуо)… Двокреветне собе са купатилом за све Пацијенте… Дуга је прича шта све има наш нови КЦ Ниш… Хвала свим радницима КЦ Ниш који су помогли да завршимо посао. Хвала свима на разумевању. Хвала Влади Србије, Министру здравља и наравно Председнику Александру Вучићу зато што смо ЗА 4 ГОДИНЕ ЗАВРШИЛИ оно што је потребно грађанима Ниша и Србије. Може неко да воли или не ал’ ја сам породично ВАСПИТАН да поштујем онога који је помогао… До краја године улазе Пацијенти а ја одох у ИСТОРИЈУ нашег вољеног Ниша… Волим и ја Вас. Србија до Токија уз Радовановић Зокија….

Share Button