Share Button

ФЕНОМЕНИ СРПСКЕ ПОЛИТИЧКЕ СЦЕНЕ (3.)

– Нишлије као да су издале главе у закуп, као да размишљају главама тупавих вођа тупавих нишких протеста и промашених опозиционара!

Александар Вучић јасан и недвосмислен: НАРОД НИКО СМЕ ЛАГАТИ НАРОД, А НИШЛИЈЕ НЕ ТРЕБА ДА ПОДРЖАВАЈУ ТУПАВЕ ПРОТЕСТЕ!

Ево, народе нишки, да се опкладимо и то краткорочно, само за дан наредни да се одлучиш. Гарантујем да већ у среду, у сред среде града на Нишави, има да се деси ова сцена: опозција, Вучића када сретне, не сме ни да мрдне ни да бекне! Већ су нам познате новости: ујединили су се сви опозициони назови лидери назови силне неке нишке опозиције и чопоративно пришли славној иницијативи „Не дамо нишки аеродром“, а потом су одштампали летак-флајер на правом А-4 формату и деле га у не знам колико хиљада примерака. Обратили су се грађанкама и грађанима у већ познатом маниру: „Наш избор је истина“, па оно нешто хоћемо и потом нешто нећемо! Не би било проблема са летком, да није у питању класична манипулација полуистинама, боље речено  у игри је Гебелсова варијанта „сто пута поновљена лаж постаје – истина!

Ако се, међутим, зна да су на списку удружених у овој непријатељској и нечасној работи према сопственим суграђанима чак десет потписа, па би неупућени помислили:  пази, море, ово је  све – јунак до јунака!  Набројати их просто не могу, колико их је и каква силна су сила!  Довољно је да се подсетимо да сви скупа на изборима једва да би цензус прешли,  а наводи у летку о томе шта је истина а шта не – просто не заслужују пажњу. Нишлије, заправо, одлично знају макар само оно основно, што и Вучић потенцира: нишки аеродром је и у градској и државној варијанти свеједно у – државном власништву. Није, ипак, свеједно када се мало   расветли цео случај и види суштина и циљ немоћне и слабе опозиције: замути што више, узнемири народ, направи неред, па – што горе (у народу), то боље за опозицију!?

 ТУПАВО, МУТАВО И НЕПРИЈАТЕЉСКИ!

Не треба много мудрости, па овако ад-хок поставити исправну дијагнозу. Прво, председник Вучић као никад заслужује у овом случају сваку похвалу, јер се, искрени да будемо, у моменту досетио најадекватнијег могућег термина за нишке протесте – ТУПАВИ! Ма, баш ме брига за то ко га воли а ко не може да чује за име Александра Вучићча, јер сам и ја не тако давно написао туце критичких текстова на његов рачун. У овом случају велим јасно и гласно: свака му част на виспрености и досетљивости! Ма то ни Сократ, ни Вебер, а ни  ови наши сјајни опозициони филозофи не могу смислити бољи термин. Чуј – ТУПАВИ! Ма, они нису мало глупи, онако осредње да се каже. Они су, Нишлије-бре, натпросечно глупи, неинвентивни, неаргуменмтовани… Шта још да вам наведем као доказ?

Рецимо, да кажемо: мало ли вам је 330 хиљада путника, који су летели са нишког аеродрома у прошлој години? Мало ли вам је да сад држава преузме бригу о даљим улагањима (а чули смо шта све још недостаје овој ваздушној луци)?  И, уместо да градом на Нишави завлада одушевљење и подршка и Влади и Вучићу, оно је кренуло нешто баш – тупаво! Онда ја постављам логична питања: Нишлије, да нисте ваљда, не дао Бог, издали главе у закуп некоме да мисли уместо вас? Као да размишљате главама тупавих вођа тупавих нишких протеста и пропалих опозиционара?!


Овако је започео протест у Нишу: иницијатор Милош Бошковић недавно напустио странку ДЈБ (ФОТО „Грађанин“)

БЛЕЈАЧИ БЛЕЈЕ, А НАРОД СЕ СМЕЈЕ

Дакле: ТУПАВИ, ГЛУПАВИ, СЕБИЧНИ – КАКВИ ГОД ДА СУ, ИПАК СУ ВОЂЕ НИШКИХ ПРОТЕСТА!!!

ЗАШТО НАРОД НИКО НЕ СМЕ ЛАГАТИ, ОСИМ НОВИНАРА, НАРАВНО?  ПА ОНДА ДОђЕМО ДО НОВОГ ЛОГИЧНОГ ЗАКЉУЧКА У ОВОЈ МИНИ-ФИЛОЗОФСКОЈ  АНАЛИЗИ: ПРОСТО ЈЕ (НЕ)СХВАТЉИВА ЛАКОЋА  0ДРЖАЊА НЕПОДНОШЉИВЕ ОПОЗИЦИЈЕ!!!

Уместо даљег непотребног филозофирања, хајде да их заједно само једно приупитамо:  где су вам аргументи и савест дугове да отплатите своје? Да ли смете да се са Вучићем сретнете у сред Ниша, рецимо, у среду? Неће ли, ипак, оно да се деси као што песник Ршум испева о овци и вуку, па да буде: ВУЧИЋА, ОПОЗИЦИЈА  КАДА СРЕТНЕ, НИ ДА МРДНЕ НИ ДА БЕКНЕ!?

Узгред ,морам да поставим и ово питање: зашто они тамо из Краљева и Чачка једва чекају да „господа Нишлије“, како рекоше, не дају држави на бригу свој аеродром. „Ево – дословно рече градоначелник Краљева – ми дајемо наш аероДРУМ држави“… Нисам издао главу у закуп никоме да уместо мене мисли, па велим лично и дично: узмите оно лично своје богатство што сте нагомилали док сте деценију и по владали, па га чувајте и не дајте никоме, а посебно не држави! Господо десеторица на потпису папира који ништа не значи, чувајте то што сте птиграбли, а оставите суграђанима, довољно свесним и паметним Нишлијама да без притиска одлуче оном својом огромном већином преко својих одборника у Скупштини града!

Иначе, актуелни градоначелник Ниша Дарко Булатовић уби се јадник да докаже смиреном и аргументованом причом и на градском парламенту и на нишким телевизијама како садашња власт уз несебичну помоћ државе гради четири фабрике и да ће запослити чак 7.000 радника! Потом рече да је за 18 месеци отплаћен дуг од две милијарде динара, што  су дугови претходне власти, а од тих пара, речено речником Банета-Банане, могло би да се изграде чак – 60 обданишта! И као врхунац лицемерја, Јовановић нуди држави да узме нишко гробарско предузеће „Горицу“ „да је припоји београдском, па да сахрањује и по Београду и по Нишу“!? Ако је ово виспрено, интелигентно, бистро и НЕТУПАВО – онда смо ми, народе мој , ред је да признамо: тупавци смо сви, јер не размишљамо својом главом, јер смо је издали некима у закуп. Зато ми се чини  да идемо, као овце  за некима који тренутно – најгласније блеје! Докле,  Нишлије-бре, да блејимо „бееее!? Блејачи нека блеје, а народ треба да се смеје!

ПИШЕ:
Мирољуб МАРКОВИЋ,
уредник НОНО новина

Share Button