Share Button

ФЕНОМЕНИ СРПСКЕ ПОЛИТИЧКЕ СЦЕНЕ (4.)

– Нисам их се уплашио, нема ништа од њиховог „Иш из НИШ“, јер Ниш тек треба да постане права велика модерна европска раскрсница, привредни гигант и прави центар југа Србије!

У историји Ниша остаће посебно забележено сунчано пре подне и то на пространом платоу преко пута КПД испред нове модерне велелепне фабрике „Леони“, која је тог дана покренула производњу у новој хали са још једном хиљадом нових радника. Прелеп сунчани дан и јединствени доживљај за народну масу од преко десет хиљада окупљених Нишлија, који су дошли да поздраве председника Александра Вучића. Одушевљење, аплаузи подршке, узвици „Вучићу, побратиме“, „Вучићу, само напред“… Тако је исписивана још једна светла страница нишке историје, јер се имало шта чути и видети…

НИШ ЈЕ И МОЈ ГРАД! 

Александар Вучић је био брз, директан, јасан и гласан као и увек. Готово у трку се попео на ониску говорницу и као и увек проговорио директно и отворено…

Одмах је рекао да је на грађанима Ниша одговорност: или ће препустити држави да води бригу о аеродрому, улаже паре које Ниш нема, или нека поставе Јанковића за директора, а Јеремића, Живковића и Ђиласа за комерцијални менаџмент…До сада је у Ниш и његово непосредно окружење уложено и у току су нове инвестиције у износу од 3,6 милијарди евра. Реч је конкретно о шест нових фабрика у Нишу, о коридору према истоку и према југу, о измештању пруге око Ниша, о електрификацији исте. Само у нишки аеродром   је уложила држава 2,7 милиона евра које Ниш није имао, а сада се појављује опозиција са манипулацијама и неким иницијативама и сумњама да држава хоће да упропасти тај аеродром.

– Гађани Ниша, био је јасан Вучић,  нисам их се уплашио, нема ништа од њиховог „Иш из НИШ“.  Зар да се плашим  оних који су били храбри само у лоповлуку?

Ниш тек треба да постане права велика модерна европска раскрсница, привредни гигант и прави центар југа Србије!

Још много тога мора да се уради за сам Ниш и Нишавски округ. Пуно смо инвеститора довели, али то никако није довољно, мора да их буде још више.

– Ниш данас постаје центар Балкана са најбржим и најбољим везама са Софијом, Скопљем, Солуном, такође имаће најближу са Прокупљем, Куршумлијом и Приштином, то је град будућности, а не прошлости и то све захваљухући напорима грађана, њиховом раду, стрпљењу, трпељивости и залагањима Владе Србије“, истакао је Вучић.

БЕСПЛАТАН СИР САМО У – МИШОЛОВЦИ!

– Плате и пензије мора да буду још веће, али и да се притом засучу рукави, а не само да кажемо пашће нам са неба. Бесплатан сир постоји само у мишоловци. – подвукао је председниик Србије и додао, да не сме никако да се заборави, ни на Пиротски, Топлички, Јабланички и Пчињски округ, али је сигурно да Ниш добија највише.

НОВЕ ФАБРИКЕ – НОВА БУДУЋНОСТ – овако може најкраће да  се дефинише посебно поглавље приче која је испричана ове последње среде у Нишу. Нови погон нове немачке фабрике „Леони“ у Нишу сврстао је већ ову немачку компанију у највеће инвеститоре у земљи. Следећа њихова фабрика биће у Краљеву, па ће онда бити рекордер са преко десет хиљада запослених у Србији. Већ у августу планирано је остварење још једног подвига – отварање „Цумтобела“ на сасвим другом крају Ниша, према Нишкој бањи.

За говорницом  у огромној хали „Леонија“ посебно су одјекнуле и речи градоначелника Дарка Булатовића, који је нагласио да су посебно значајне све ове инвестиције, а нарочито су важна  настојања да се држави Аеродром „Константин Велики“ пребаци на финансијску бригу. Све то чинимо искључиво имајући на уму интерес грађана. Захвални смо председнику Вучићу на визији и на свим његовим конкретним потетзима, који управо говоре о томе да се Ниш котира стварно као град будућности, нагласио је Булатовић.

ПИШЕ И СНИМА:
Мирољуб МАРКОВИЋ

Share Button