Share Button

UVЕK SA NARODOM I ZA NAROD: predsednik prof. dr Miroslav Milutinović slavi 15. put zaštitnika građana opštine Crveni krst Sv. Marka i uvek sa preko 300 gostiju svojih sugrađana

Gradska opština Crveni krst sutradan slavi Sv. Marкa. Predsednik ove opštine Miroslav Milutinović je, inače, redovni univerzitetski profesor, prodekan fakulteta. Biografija mu je izašla u Oksford buk kao poznati Nišlija, izuzetno je cenjen kao narodni predsednik, spreman uvek da pomogne. Vodi opštinu veoma dobro – po kazivanju građana.

Milutinović uspešno vodi borbu sa siromaštvom i nagomilanim infrastrukturnim problemima 23 sela sa skromnim budžetom.

Značajno je napomenuti da je Crveni krst jedina gradska opština koja organizuje Seoske olimpijske igre, gde se oko 500 mladih ljudi nadmeće u sportu, a pobedničke ekipe idu na republičko takmičenje. Jedina opština koja plaća prevoz od kuće do škole deci sa posebnim potrebama i to u iznosu od oko četiri miliona dinara. Iz budžeta se raspodeli kao jednokratna pomoć ugroženim porodicama.

Zadnja anketa građana je pokazala da je predsednik Milutinović jedan od najuspešnijih političara Niša. Zbog svega toga iskreno poručujemo: Srećna slava, narodni predsedniče, sa željom da sa svojim narodom dostojno i svečano obeležite svog sveca i zaštitnika Sv. Marka!

M. Marković

Sveti Marko je bio apostol i evanđelist, autor Evanđelja po Marku, aleksandrijski biskupi prvi patrijarh, utemeljitelj  hrišćanske zajednice u severnoj Africi te svetac-zaštitnik Venecije.

Srpska pravoslavna crkva i vernici 8. maja, slave Svetog jevanđelistu Marka, saputnika i pomoćnika apostola Petra. Markovdan je poznat i kao treći dan Đurđevdana. Apostol i jevanđelista Marko (Jovan Marko) bio je sin bogate žene Marije, koja je bila prijatelj hrišćanima, jedan je od apostola (učenika) Isusa Hrista i autor prvog jevađelja.

Share Button