Share Button

– Или о томе зашто нишка полиција заслужује све честитке и поверење грађана?


Nije sti gao prigovor advokata: Miodrag Grujović Miljan Trajković

IZVRŠITELJ: Kuća Panajotova u Pasi Poljani prodata po zakonu

(НИШЛИЈЕ ЈОШ ПАМТЕ СЛУЧАЈ ПАНАЈОТОВА ИЗ ПАСИ ПОЉАНЕ: ФОТОС И НАСЛОВ ИЗ „БЛИЦА“)

Новинска вест је кратка, али заслужује да се напише верзалом, крупним словима: НАЈБОГАТИЈИ ИЗВРШИТЕЉ И ДАЉЕ ЈУРИША НА НЕДУЖНЕ ГРАЂАНЕ! Питање је, заправо, просто невероватно и понавља се већ више пута последњих година у граду на Нишави:  Зашто је нишки јавни извршитељ, иначе у току последње две године човек са највећим приходима у земљи Србији (!?),  а по имену Миљан Трајковић, колико већ за сутрадан, за понедељак 25. јуна затражио асистенцију полиције да из стана избаци ни криву ни дужну Снежану Сојилковић из Улице Гаврила Принципа у Нишу? Зна се да извршитељи своје јуначке акције не најављују,па је и оправдано питање: откуд ми за сада знамо да ће се тако нешто десити? У одговору леже и аргументи за оно што рекосмо да нишка полиција заслужује све честитке и поверење Нишлија. Снежани је овај силни извршитељ већ долазио на врата, на силу је спровео лицитацију и продао њен стан  и покушао да је избаци из стана, али је спасила управо нишка полиција. У најкраћем, када су видели да ова жена никоме ништа не дугује и да њена имовина не може тек тако да се одузима, просто су отерали извршитеља. Дакле, неко из нишке полиције , ко зна закон, али и  ко има и мозак и душу, ето, тај неко је „дошапнуо“ Снежани да је  неустрашиви извршитељ Миљан затражио асистенцију полиције за понедељак.

О чему се, заправо, овде ради – питање је које заслужује посебну причу. За сада је довољно да подсетимо да је исти овај извршитељ на силу одузео кућу оној сиротињи у Паси Пољани пре неку годину, после чега су се неки добри људи организовали, сакупили потребну суму и уз велике муке успели да врате сиромашну породицу у своју кућу.

– О свему су обавештени сви надлежни државни органи. – прича Снежана Стоилковић, видно потресена, показујући истовремено и медицинску документацију да је тежак срчани болесник. – Поднела сам и кривичне пријаве против овог извршитеља и тужбу суду и очекујем да колико сутра стигне коначно правоснажан судски акт да ме овај извршитељ остави на миру, јер никакве везе немам са нечијим дугом, за који знам и имам све папаире да је измирен одавно и да све то пише у судским папирима. Да ли можете да поверујете да за њега једноставно ништа то не значи. Он примењује неке своје законе, који су изнад  и изван важећих у држави Србији…

Прича би и сада била много јаснија да овај чувени нишки извршитељ не преза ни од кога и ни од чега. Са новинарима одбија да комуницира. На више наших позива и покушаја да чујемо од њега зашто се све то тако дешава, веровали или не, на обадва телефона у обадве његове канцеларије могли смо да чујемо само оно „разговори се снимају“, што нам наравно не смета, као и кратак одговор секретарице да „извршитељ не жели да разговара са новинарима“!  КАКО ОНДА НОВИНАРИ ДА ИСПУНЕ ОСНОВНИ УСЛОВ ДА ЧУЈУ  ОБАДВЕ СТРАНЕ?

Да ли сада новинар треба да смишља неку нову  савремену бајку о ђаволу и његовом шегрту?   У питању су, заправо, нека баш ђаволска посла са применом важећих законских прописа. За сада ћемо рећи само ово: дужник, кога извршитељ немилосрдно прогања да му узме туђи стан, просто и кратко – давно је измирио дуг који је имао и поседује све правоснажне судске папире о томе! Ових дана је управо на одмору у Грчкој, па ћемо невероватну причу тек причати наредних дана. За сада, остаје да видимо  хоће ли сутра силни извршитељ успети да  стави у своју службу и нишку полицију?

М. Марковић

Share Button