Share Button

Дом здравља у Нишу је последњег дана октобра ове године традиционално и домаћински славио своју Крсну Славу Св. Апостола Луку. Овај дан је обележен свечарским чином сечења славског колача у клубу Дома здравља Ниш. Свечани чин пресецања славског колача обављен је у препуној сали и уприсуству великог броја запослених и бројних гостију, међу којима је у првом реду  била Драгана Сотивовски, начелница Нишавског управног округа, Милош Банђур, заменик градоначелника Ниша, као и представници свих градских општина, градских институција, директори здравствених и других установа и предузећа из Ниша и околине.

У пригодној беседи свештеник је подсетио присутне да је апостол и јеванђелиста Лука био лекар, филозоф, иконописац чија се једна од икона по предању и дан данас налази на Хиландару.
Домаћин овогодишње славе била је Служба за лабораторијску дијагностику на челу са начелницом др Јеленом Николић, а следеће године домаћин славе је Служба поливалентне патронаже.

Захваљујући се званицама које су својим присуством увеличале значајан дан у раду Дома здравља, директор ове установе проф. др Милорад Јеркан нагласио је да је ово највећа установа таквог типа на Балкану и истакао: „Да смо добром организацијом рада успели да задовољимо потребе свих наших пацијената“. Такође, нагласио је да имају подршку локалне самоуправе, градоначелника, председника свих општина и других градских институција које су од значаја за рад ове установе.

Share Button