Share Button

– Шалимо се, наравно и ред је око Нове године, а приче се односе на све грађане ове земље наше, не само на Пироћанце, али – како то изгледа КАД ЦВЕТКО УЗМЕ ПЛАЈВАЗ У РУКЕ…. Проф др. Цветко Први, најпрофесионалнији читалац и свеобухватни критичар, воли латиницу, па му  препуштамо да се опходи савремено, западњачки…

Pogledaм, u Sv. Nikolu zaštitnika mornara ,putnika i … seti se! Haaa… nemaeeeee…!Srećna slava Sv. Nikola svim domaćinima i domaćinskim gostima! Da, da, de Bog i Sv. Nikola svima dobro zdravlje i sreću, makar bilioni„ši“ ili „vaši“  kakvi smo – takvi smo i niko nam kriv !

ОВАКО ЈЕ КАРИКАТУРИСТА ФЕРА НАСЛИКАО ЦВЕТКА ПРВОГ

БОГА МИ, ЗНАМ СВЕ ДА РАДИМ, АЛИ ЗНАМ И ДА ЗА`ЕБЕМ:  ОВО ЈЕ ПИРОЋАНАЦ  КОЈИ ТРАЖИ ПОСАО

Poštovani MM ,

znajete li za vic za Piroćanca ? Ma, svi njega znaju, al’ ću ga ponovo repriziram – repriza est mater studiorum-za pametni, a zaostali – gubim vreme! Uglavnom , radio “RR 220″ – „EI“ iliti „RR“ Piroćanac u „Prvi maj“ – koji se pada 5-6 u mesec u maju “kada ruže cvetaju“ – Zvonko Bogdan ili ti BonkoZvogdan i otpušte ga iz firmu i on Piroćanac ode naTržište nerada tj. na Biro .Dočeka ga nadležni organ tj. zapošljeni i počne da ga pita :

Molim za ime i prezime , datum rodjenja, od oca i majke , mesto rodjenja, prebivališta , kvalifikacije koje posedujete i šta sve znate da radite ! Znate li da orete , kopate, zarezujete voćke , kosite , ašovirate, prskate vinograd , obrezujete vinograd , okopavate , zagrtate voćke i povrćke, da pravite rasad , da sadite gradinu /baštu – ne oca , za neobaveštene i „gradjane“ sasela i postavi mu nadležni organ još petnajes’ – šesnajes’ pitanja a Piroćanac samo klima s’ glavu k’okonj nad prazna jasla – sve si znaje ČOVEK!

„Nadležni organ“ na kraju , ne zna kako da ga otkači i reče njemu ili mu : „ Dobro , kaži mi , kakvo još znaješ da rabotiš“ ?
„A, be kaže mu Piroćanac , znami da ga zajebem“
tj. zna i da ništa ne raboti !
„U ime naroda
– znam i ja da ga zastranim i da ne pisujem glupavi komentari,kad vidim svisuak’lni – bez mozak a manastir namastir Šišatovac je blizu i jedinoga je „iskoristio“ Vuk St. Karadžić a s’g kad su nam čkolje ,što bi Matejevčani rekli – pri dupe, svi znaju da gi „zajebu“ – kako Piroćanac’t !
Saučestvujem u tuzi možda bi trebalo veliko„T“ , kako u Crnu Goru – Tuzi , velegradarbanaško-montenegrinski i bolu Bolna srpskom-hrvatskomBraču tzv. o toku iliti o strvu tj. podlivu , za dragog nam POKOJNIKA napisao i „uglazbio“ muzikom tišine , Branislav Nušićol iti Alkibijad Nuša… a POKOJNIK smo SVI MI – „gradjani sela Srbije“ i ostalih prigradskih naselja naseobina … a niko to ne vidi , jer nam je došlo i prišlo „zlatnodoba“ , koje vodi u nove pobede – „zlatno tele“ Sorabije i Gurabije !! Ja se izvinjajem na svi’ vas a i na svi’ nji – kulturansam – nek’ sieeeee… sam’ tako !
Ako mi neko nalazi manu – alal mu vera , sigurno ima i zašto a ako mi niko ne nalazi manu – sigurno ima da nema ZAŠTO…
Ja si najdo 5-6 stotina mane a vi što mi ne na’odite mane – da se manete od moje mane , sigurno ihi vi imate al’ jai ne želim da vi naodim – mane ! Ja ću se manem a i vi se manite od mene … od vas stesidigliruke a inoge a „pametujete“ s’ jednu gangliju što imate u kičmu /kičmi?/ !
Drago mi je što postoje „NONO Novine“ igos-n MM,tesipišemšta ‘oćui imam dijalogni monolog kako precednik na svinji’ a i na vas za ostali ! Od premijera muškog – ima devojku ne želim da pišem jer ima me napadnu da sam homofob a ja sam lezbejka – spavam si sa ženu – moju… za sada !
U zdravlje , na svi savremenic i iz doba „Yure“ , „Johnstona“ , „Mezozoika“ ,“Krede“ , „Table“ , „Sundjera“ i „dežurnog na času“…
U zdravje na svi’ vas a i na mene ! Zbogom!

Share Button