Share Button

Polaganjem kamena temeljca u naselju Stevan Sinđelić u Nišu  započela je izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti. Kamen temeljac položila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Početku radova na izgradnji stanova u Nišu prisustvovali su ministar Aleksandar Vulin kao i ministarka Nela Kuburović, načenica Nišavskog upravnog kruga Dragana Sotirovski i gradonačelnik Niša Darko Bulatović. Izgradnja  190 stanova biće završena, kako je najavljeno, za godinu dana

“Danas smo predsednik Aleksandar Vučić u Vranju i ja ovde sa vama u Nišu na istom zadatku, da pre svega, na još jedan način pokažemo da brinemo o svojim građanima, da brinemo o najvažnijim svarima, o tome kakav je kvalitet života naših građana, kakav je njihov standard, da li su srećne i zadovoljne njihove porodice I da li možemo da uradimo nešto da mladi ostanu ovde u Nišu i u Srbiji”, kazala je premijerka Ana Brnabić. Pritom je istakla da na ovaj način predsednik Aleksandar Vučić i ona pokazuju da ispunjavaju data obećanja.

“Naše reči nisu prazne reči. Ono što kažemo na tome radimo kakvi god bili izazovi i nakraju to svi zajedno, zajedničkim snagama, i uradimo za naše građane”, kazala je Brnabić koja je istakla da ovim projektom država I Vlada  na jedan najkonkretniji način želi da se  zahvali pripadnicima snaga bezbednosti Republike Srbije koji rade  najteže i najopasnije poslove, i što su  spremni da žrtvuju I  živote da bi sačuvali bezbednost svih građana Republike Srbije“Hvala i vašim porodicama koje su takođe podnele veliku žrtvu time što vi radite ovaj posao za vašu zemlju i vaše građane.Od ukupno 8022 stanova u Nišu će se graditi 2400 stanova a prvih 190 treba da budu završeni u roku od godinu dana.

Premijerka Brnabić je u obraćanju dodala da Niš i Vranje nisu slučajno izabrani gradovi za izgradnju prvih stanova namenjenih pripadnicima snaga bezbednosti.“Pitali smo gde su stanovi najpotrebnoji i obadva grada su bila odgovor”, dodala je ona.U Srbiji će za pripadnike snaga bezbednosti biti Izgrađeno ukupno 8.022 stana u prvoj fazi.

“U Nišu će biti izgrađeno 2400 stanova, a danas smo stavili kamen temeljac za 190 stanova. Na ovaj način gradimo budućnost Srbije. Nismo danas ovde stavili samo kamentemeljac za stanove. Nedaleko odavde smo 21. Novembra stavili kamen temeljac za Naučno-tehnološki park, da Niš vratimo na noge, da bude inovacioni centar Srbije, grad elektronike. U istovremeće se završiti I stanovi I Naučno tehnološki park. Otprilike u istovreme će se završiti stanovi I Naučno tehnološki park I naći ćemo se  ponovo ovde da obeležimo završetak I jednog I drugog projekta. Useljenje naših najmlađih genijalaca u NTP I novih inovativnih kompanija I preduzeća ali I prvih porodica pripadnika naših snaga bezbednosti, kazala je premijerka Ana Brnabić koja je najavila da će  početkom aprila staviti još jedan kamen temeljac i to za novu zgradu Laboratorijske lamele Elektronskog fakulteta.

Ona je podsetila na podatak da je prvi Klinički centar  završen u Nišu.

“Nadam se da Nišlije prepoznaju šta smo uradili za Niš, da prepoznaju da Srbija ide napred, da prepoznaju bolju budućnost za sve nas” kazala je premijerka

Darko Bulatović, gradonačelnik Niša rekao je da će grad pomagati  infrastrukturom.

 “Kao grad preuzimamo obavezu da zajedno sa izgradnjom stanova izgradimo nedostajaću infrastrukturu, vodovonu, kanalizacionu mrežu, putnu, infrastrukruru, delovodnu mrežu I uličnu rasvetu”, kazao je gradonačelnik Niša Bulatović. “U tom smislu smo kao grad završili projekte, raspisujemo javne nabavke I vrlo brzo ćemo ući u posao koji pripada nama”.

Izgradnjom ovog kompleksa stvoriće se uslovi da jedan proctor kasarne Stevan Sinđelićkoj i se sada nalazi u srcu naselja stavimo u funkciju za sve građane naselja.

“Taj prostor iskoristićemo za izgradnju vrtića I manjih sportskih terena koji i u ovom trenutku nedsotaju jednom ovakvom stambenom kompleksu”, rekao je Bulatović.

(Gradski Portal 018)

 

Share Button