Share Button

– Пекара „Стаменковић“ у Нишу прави пример породичне слоге, реда и рада…

  

Svakodnevno na radnom mestu majka Zoka i sin Danijel

– Срећни смо што народу продајемо најјефтинији и  квалитетан бурек… – скромно каже Зорица-Зока Стаменковић, власница  пекаре „Стаменковић“ у Нишу, која је лоцирана преко пута приградске Аутобусkе станице у Нишу и која је управо навршила десет година успешног рада.

Ова пекара, наиме, држи несумњиви и јединствени рекорд већ дуже време у граду на Нишави – производи најквалитетнији нишки бренд, већ популарано познат као Зокин најјефтинији и најбољи бурек! Само овде може да се купи популарна четвртина бурека за само 60 динара! Ако се зна да је у граду цена овог нишког бренда скупља чак за 50 посто и да је квалитет најчешће далеко испод нормале, онда не чуди што је испред Зокине пекаре готово редовно ред  до половине тротоара.  За продајним пултом, са обавезном полукружном алатком за сечење бурека редовно по цело радно време је   Зокин син Данијел – вредан, неуморан и срдачан.

– У сваком послу је најважније да се ради са вољом – каже Данијел. – Без рада нема се шта очекивати, па, наравно. нема ни пара.

Ова пекара има и два стручна пекарска радника и свима њима не пада тешко што много раде, да би солидно зарадили. Тако су и у недељу, 3. марта, радно обележили десет година рада ове нишке пекаре за пример свима.

   Ево вам прилике да се у ТВ прилогу и сами уверите како ради ова нишка бурекџијска радња…

Mирољуб Марковић

Share Button