Share Button

NOVA ODLUKA GRADSKOG VEĆA NIŠA: USKORO VRTIĆI ZA MALIŠANE U BRZOM BRODU I NOVOM SELU…

Meštani Novog sela će uskoro dobiti vrtić. U novom vrtiću, kako je planirano, biće smešteno oko sto mališana ovog niškog naselja – rečeno  je na sednici Gradskog veća.

– Odluka  o izgradnji još jednog vrtića doneta je u cilju popravljanja demografske politike – kaže većnica Tijana Đorđević Ilić.  – To je jedna od mera koju smo mi na otvorenom konkursu Ministarstva bez porfelja dobili i sada prihvatamo učešće u realizaciji samog projekta, što podrazumeva  sufinansiranje grada Niša u  iznosu od 24 miliona. Ukupan iznos projekta je 52 miliona. Od toga Ministarstvo bez portfelja ulaže 27 miliona dinara

Resorna većnica Tijana ističe da će sa potpisivanjem ugovora krenuti kompletan proces realizacije izrade projektno-tehničke dokumentacije do građevinske dozvole i početka izgradnje. Inače, važno je napomenuti da je već planirana izgradnja vrtića u Brzom brodu, za koji su u budžetu izdvojena sredstva. Vrtić u naselju Brzi Brod biće završen do kraja ove godine i  moći  će da primi od 120 do 150 mališana uzrasta od jedne do 6,5 godina.

U ovom trenutku na listi čekanja nalazi se oko 1.600 mališana. Ovaj broj je promenljiv, jer se stalno upisuju nova deca, a neka deca se upisuju i  u privatne vrtiće, jer je grad sada to omogućio roditeljima.

Share Button