Share Button

– Или о томе:  Да ли више вреди један од пет милиона или један – петсто милиона вредан?

– Шта поручује Данијела из најлепшег нишког села?


НЕСПОРНА ПОДРШКА И ЉУБАВ: Александар Вучић свакодневно у народу и са народом

    Крајње је време да се у земљи Србији разбију и развеју неке дилеме! Овако може да се започну приче на разне теме, али су свима јасне оне највидљивије и најприсутније – политичке дилеме. Па, добро де, народе мој, зашто и докле ћемо живети у дилемама? Ипак, има нешто што даје наде да има шансе и за овакве по улицама шетајуће номаде. Заправо, зар није време да ставимо тачку на ту политичку  (у џаку) мачку? Да је коначно, ево већ данас 19. априла ове благословене 2019. и то на највећем скупу народа српског у престоници нашој. Месецима већ излуђују и изнурују нас протести без свести. Ако је у свему томе нешто сигурно, онда је једно најсигурније, да тако кажем, а то су у првом реду стресови којима смо непрекидно изложени. Свело се на стрес до стреса, па и дођох до језичке иновације, рекох – хајде да обогатимо наш језик и да му додамо нову посве адекватну реч – СТРЕСИНГ! 

   Tу су сви  ови грдни протестанти , почев од нишког „Ниш без страха“, као да се неки у граду на Нишави не знам како и колико и од кога и од чега плаше и страхују, па до оних горе београдских скупљених у  једној врећи бесрама названој „Један од пет милиона“… Овде бих могао и да завршим причу само једним питањем: да ли више вреди један од пет милиона или онај један  петсто милиона вредан? Имена њихова су  давно олињала у назови демократским подвизима, изанђала и тотално истрошена, али се некако поново дижу из блата, наравно, јер ту је нека добра западњачка плата! И кад дођемо до те тачке и таквог општепознатог сазнања, нису нам више чудна сва та њихова самоубилачка страдања. Притом, новинари са иоле одговорности у српским медијима макар на тренутак ставиће прст на чело и, пре него што напишу прво слово, запитаће се дебело: хало, бре, пријатељу, како то и у чије бабе здравља користиш професију?

   Зато као приоритетно истичем да је крајње време да се медијски разобличе конкретне личности и центри моћи, који су већ дуже време носиоци све бројнијих и све чешћих немилих догађања и који, посебно и управо претходних дана,  непријатељски делују према народу Србије, посебно у покушајима да се назови протестима и демонстрацијама онемогуће позитивни процеси на свим нивоима, такође на побољшању и подизању стандарда живота граћана. Неким центрима моћи у свету и код нас очигледно је циљ даља подела народа и растакање државе, па зато треба утолико озбиљније схватити задатак којег смо се прихватили у медијској професији.

   У свему томе најтеже падају манипулације младима., који су ионако већ поодавно изложени погубном утицају Интернет-педагогије, а посебно убиственој демагогији да живот у родном завичају без бар две-три хиљаде евра месечно не вреди ни живети и слично … Враг је, дакле., давно однео шалу, па су утолико већа очекивања од данашњег дана…

   Конкретно, ако има новинара коме нешто није јасно и ко би питао шта треба да ради у таквој политичкој клими у земљи, саветовао бих му: слободно напиши крупан наслов „ОПОЗИЦИЈО, ОПОЗОВИ СЕ И  НАРОДУ ПРИКЛОНИ СЕ!“ Ако некоме којим случајем нешто није јасно, већ данас само ће му се кас`ти на свеопштем народном скупу у Београду. Ништа се не скрива, ништа није испод жита, јер је истина једноставна и свима доступна: народ из свих крајева Србије иде да свом председнику Вучићу, лично – очи у очи – тет а тет – још једном потврди неподељену и неспорну подршку.

   Због свега тога са нивоа и снагом једног електронског нишког медија прикључујем се конкретизованом поруком: СТОП СТРЕСИНГУ – НАРОДУ ДУГУЈЕМО ИСТИНУ! Ми новинари у првом реду имамо овом приликом свету дужност да коначно почнемо да говоримо и пишемо истину и само истину својим читаоцима, свом народу!

ПИШЕ:
Мирољуб МАРКОВИЋ

Share Button