Share Button

ДАРКО БУЛАТОВИЋ, ГРАДОНАЧЕЛНИК НИША:

ИМА МНОГО РАЗЛОГА ЗА ОПТИМИЗАМ, АЛИ ПОРУЧУЈЕМ СУГРАЂАНИМА: ВЕРУЈТЕ СВОМ ГРАДУ И СВОЈОЈ ДРЖАВИ!

Ред је да се питамо кад год се сретнемо са пријатељима или познаницима: здраво, како си, је си ли добро и томе слично. А код Дарка Булатовића, градоначелника Ниша, поготово не долази се сваки дан на специјално договорени разговор за медије. Ето, зато је моје прво питање и  гласило баш тако: како сте, господине Булатовоћу?

– Хвала на питању добро сам. Ма, шта добро,  врло добро сам. И да комплетирам по војнички: служим Нишу и Нишлијама! – одговорио ми је домаћин Градске куће, али и града на Нишави Дарко Булатовић.

Камера је, додуше, забележила скраћену верзиују  – „добро сам“. Ко не верује, нека проба и сам ће се уверити у све што иначе новинари буквално свакодневно у  Градској кући доживљавају. Овде се важни, догађаји нижу и надовезују филмском брзином. Готово да нема дана без неког мање или много више важног скупа у овом дому. А домаћин Дарко Булатовић – увек једнако миран и стабилан, са благим смешком на лицу, али  и војнички озбиљним стасом  и гласом…

ПУНО РАЗЛОГА ЗА ОПТИМИЗАМ

Дан пролећни, сунчан и још значајни светац у питању, летњи Св.. Никола, среда је, дакле, људски да се питамо за здравље и расположење, а код домаћина Ниша Дарка Булатовића – то баш није ни лако ни једноставно, Најпре зато што се нишки градоначелник понаша у свакој прилици као сасвим обичан човек, указујући свакоме пуно људско поштовање и уважавање. Али, иза оног „добро сам“ следи дуга прича о свему ономе што се у Нишу ради и гради, а још више о свему ономе што се у захукталом амбициозном  програму припрема да се тек ради и гради.

– Свакако да је у граду много боља ситуација по свим елементима и параметрима него претходних година. То је оно нешто што охрабрује мене лично и све моје сараднике. Сада већ може лакше да се дише, може  лакше и више и боље да ае издваја за све оне проблеме и потребе грађана, који су их годинама мучили и које смо много теже решавали… – овако тече градоначелникова прича и конкретизује се, почев од бројних комуналних проблема, па до нових  већ отворених шест фабрика, нових привредних  подвига у блиској будућности, па до  историјског подухвата измештања железнице из центра Ниша.

Дакле, пуно је разлога за оптимизам. Немогуће је просто у свакој прилици не приметити да и председник Александар Вучић у свакој прилици  посебно нагласи шта ће све Ниш ново добити у скорој будућности. Клинички центар највећи на Балкану, ускоро нови технолошки парк, станови за војску, уређење и градња нових спортских објеката и доста тога још.

 ВЕРУЈТЕ СВОЈОЈ ДРЖАВИ И СВОМЕ ГРАДУ!  

Управо се граде и реновирају три булевара, а тек је за лепу причу нови стадион који треба  Ниш да добије… Несумњиво је грандиозна слика која ће већ за коју годину да осване у Нишу када се измести железничка пруга и када буде изграђен нови булевар, који треба да буде у правом смислу нова и права саобраћајна кичма града. Немогуће је не поменути  екологију и заштиту животне средине – изградњу  фабрике за пречишћавање отпадних вода, нове недостајуће канализационе мреже али, поново  додајем оно – и доста тога још…

Има, међутим, нешто што целој причи Дарка Булатовића даје посебан значај.

– Желим да поручим  грађанима да треба да имају више вере, више оптимизма и да верују својој држави и своме граду. Свима је видљиво да се стварају услови за повећање стандарда и бољег живота грађана. Све наше снаге смо усмерили ка том циљу и, Бога ми, нећемо нипошто успоравати активности…

ПИШЕ И СНИМА:
Мирољуб  МАРКОВИЋ

Share Button