Share Button

– Или о томе: како су  опозициони одборници Срђан Нонић и Бранислав Јовановић изводили невероватан циркуски перформанс испред скупштинске сале у Нишу?  

Најкраће, најјасније и недвосмислено испричано прича гласи овако: срела се два опозициона одборника-лидера својих назови политичких опција испред скупштинске сале у Нишу и баш као она два јарца на брвну – укрстили су рогове и – пали у мутну реку! Срђан Нонић (опозицона „Иницијатива за Ниш“) и Бранислав Јовановић, још познатији и популарнији као Бане-Банана (исто опозициони „Ниш мој град“) неочекивано жестоко су размењивали један другоме гомилу “епитета“. Банана је, ипак, показао да има више сликовитих аргумената, од оног „плаћеник си Булатовићев“, па до “минђушу на увцету наркодилера, како се прича у граду“… Нонић , иначе, већ дуже време забавља народ опозиционим   перформансима по улицама и гарадским управама. Овог пута је на дан одржавања седнице Скупштине града направио праву сачекушу испред скупштинске сале са камером на сталку, која је непрекидно снимала, а он све који долазе провоцирао разноврсним питањима. Јовановића је напао фамозним кружним токовима, па променама страначким и, на пример, зашто је заглавио затвор… Зато га је Банана просто матирао, надгласао и виком надјачао аргументима да је Нонић био у власти са министром Радуловићем, да се свима приклањао и да сада игра улогу неког политичког кловна у граду на Нишави…

Градоначелник Булатовић је у задњем моменту стигао за седницу Скупштине, прошао међу њима просто неприметно и није покварио опозициони дијалог. Нонић је наставио своју агресивну игру и у скупштинској сали. Стајао је са стране и снимао, па се први побунио одборник Бобан Џунић, питајући да ли је  овај сада одборник или новинар. Председник Раде Рајковић је од Нонића затражио да седи и да не снима, па се овај из позадине сале гласно бунио, тражио да му објасне да ли је забрањено снимање, па је наводно схватио да мора да седне и коначно сео и – наставио да снима из клупе!!!

Може бити да све ово нисам схватио како ваља. Камера зато не уме да лаже. Зато погледајте сами и просудите да ли је довољно ово што ћете видети, или можда треба да скокнете до циркуса „Медрано“, који – какве ли случајности – баш ових дана гостује у Нишу?

ПИШЕ И СНИМА:
М. МАРКОВИЋ

Share Button