Share Button

(4.) ЗЕЛЕНИ ЗАВИЧАЈ СРЦЕ БИРА:  

БРАТИСЛАВ ВУЧКОВИЋ: СРЕЋАН САМ КАДА ВИДИМ МЛАДЕ ДА НИ ЛИМЕНКУ НЕ БАЦАЈУ НА УЛИЦИ

– Ово је најлепша акција младих људи, који рашчишћавају око аутобуског стајалишта у Трупалу… – ово су прве речи градског већника Братислава Вучковића, којима је на лицу места прокоментарисао акцију младих еколога ЕКО-КЛУБА „Српски југ“, иначе ученика старијих разреда ОШ „Први мај“ у Трупалу.

Очигледно је да све оно што старији пропусте и што лоше начине у сопственој животној средини ето то сада морају њихови млађи да доведу у ред. Заиста је веома лепа иницијатива и Вучковић је похвалио екологе и „Српски југ“ који је осмислио пројекат едукације на терену, на лицу места где се стварају овакве невероватне депоније.

– Ово је управо модел понашања, који морају коначно да прихвате и старији. Време је да млади едукују старије и бићу срећан када видим да је постало правило понашања да нико ни лименку не баци где не треба… – нагласио је Вучковић.

Било је, дакле, тога дана веома живо и на раскрасници  испод школе у Трупалу непосредно око аутобуског стајалишта и на простору поред Нишаве. Акција је имала невероватно велики одјек, па се на лицу места нашло више ТВ екипа. Новинари и сниматељи су савесно обавили посао, па је ред да се и сами уверите из приложеног видеа…

Пише и снима:
М. Марковић

Share Button